Vabimo vas na izkustveno delavnico na temo doživljanja sveta s strani različnih vrst invalidov, ki bo v petek, 8. novembra 2019, ob 10. uri v prostorih URI SOČA (Čufarjeva cesta 5, 2000 Maribor).

Kot smo spoznali na oktobrskem srečanju, je upoštevanje standardov za dostopnost do grajenega okolja, cest in informacijskih tehnologij ključno za preprečevanje diskriminacije ter zagotavljanje vključenosti in dostopnosti do vsakdanjih storitev v družbi – za vse. Toda, kaj to pomeni v praksi? To boste lahko izkusili na delavnici, ki jo pripravljamo tokrat v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije.

Priložnost boste imeli spoznati izzive, s katerimi se vsakodnevno srečujejo ranljive skupine – kakšne so ovire, s katerimi se soočajo ljudje na invalidskem vozičku, kako je hoditi z belo palico ter kaj pomeni brati brajico. Predstavili bomo tudi možnosti zaposlovanja invalidov in primere dobrih praks, ki so jih lahko deležni pri zaposlovanju.

Delavnica, ki poteka v okviru Projekta ZaVse/4ALL, ozavešča o oteženem dostopu do vsakodnevnih storitev in informacij, s katerim se srečujejo ranljive skupine. Z namenom zagotavljanja enakih možnosti v družbi ter zmanjševanja diskriminacije do ranljivih skupin.

Več informacij o projektu lahko najdete na tem spletnem mestu.

Kategorije: AKTUALNO

Skip to content