V petek, 15. 11. 2019 se nam ob mednarodnem dnevu strpnosti v Kopru obetata odlični delavnici iz področja zagotavljanja enakih možnosti in ukrepanja proti diskriminaciji med ranljivimi skupinami.

Ob 10. uri bomo skupaj s pravnico Jano Huč Ujčič prepoznavali diskriminacijo in zakonodajo na področju varstva pred diskriminacijo ter odgovarjali na vaša konkretna vprašanja ter pridobili znanja in odgovor na vprašanje, kdaj je neko dejanje diskriminacija in kako ob tem ukrepati.

Ob 13.30 pa bomo skozi oči starejših predstavljali ovire, s katerimi se starejši srečujejo vsak dan. In hkrati odgovorili na vprašanja, ali je mogoče
življenjsko okolje prilagoditi potrebam starajočega se prebivalstva ter ali lahko s svojim razumevanjem pripomoremo k socialni vključenosti in večji samostojnosti starejših in na ta način zmanjšamo diskriminacijo starejših?

Vsi se zavedamo, da s starostjo nekatere funkcije opešajo, velikokrat se vsaj trudimo, da bi bili razumevajoči in potrpežljivi, vse premalo pa se zavedamo, kako se počutijo. Na izkustveni delavnici pa boste imeli možnost sami spoznati in občutiti nekaj starostnih tegob.

Vljudno vabljeni v PiNA, Gortanov trg 15, Koper.

Prijave na: https://www.filantropija.org/prijave/skozi-oci-starejsih-izkustvena-delavnica-o-diskriminaciji-starejsih/

Kategorije: AKTUALNO

Skip to content