Vabimo vas na izobraževanje o standardih za dostopnost do grajenega okolja, cest in informacijskih tehnologij, ki bo potekalo v ponedeljek, 4. novembra 2019, ob 10. uri, v Centru Sonček, Trg komandanta Staneta 5, Ljubljana.

Na izobraževanju bo dr. Richard Sendi iz Urbanističnega inštituta Republike Slovenije predstavil zakonodajne okvire pri dostopnosti grajenega okolja in informacij ter pomembnost upoštevanja različnih standardov pri načrtovanju objektov za zagotavljanje boljšega dostopanje za invalide. To je namreč pomemben element za njihovo enakopravno in nediskriminatorno vključevanje v družbo. Predstavljeni bodo tudi primeri tipičnih ovir pri dostopanju do grajenega in komunikacijskega okolja.

Invalidi in ljudje z drugimi oviranostmi se pogosto srečujejo z oteženim dostopom do vsakodnevnih storitev in informacij. Z namenom ozaveščanja o zagotavljanju enakih možnosti v družbi ter zmanjševanja diskriminacije do ranljivih skupin, smo zasnovali Projekt ZaVse/4ALL. Cilj projekta je opozoriti širšo javnost, da med nami še vedno obstajajo ranljive skupine, ki se pogosto srečujejo z diskriminacijo.

Prosimo vas, da se na izobraževanje prijavite prek spletne prijavnice (klik).

Vljudno vabljeni.

Kategorije: AKTUALNO

Skip to content