V petek, 4. oktobra so v dvorani Gledališče Park v Murski Soboti proslavili 10 let delovanja Hiše Sadeži družbe, prvega medgeneracijskega skupnostnega centra v Sloveniji. Pred 10 leti ga je ustanovila Slovenska filantropija kot projekt, podprt s strani Norveškega finančnega mehanizma. Gre za prostor, namenjen povezovanju generacij, prenašanju tradicije ter izmenjavi znanj med vsemi generacijami. V desetih letih delovanja so se rodile številne ideje, izpeljani so bili različni projekti, utrdile so se vezi med generacijami in okrepilo sodelovanje v lokalnem in regijskem okolju. Slovenska filantropija in njene Hiše Sadeži družbe, ki jih do zdaj po Sloveniji stoji že 6, so prostori, odprti za vse.

Prav zato so obeležitev desete obletnice delovanja združili s projektom ZaVse/4ALL, ki informira in ozavešča javnost o različnih oblikah diskriminacije in tudi o možnostih varstva pred tem pojavom.

V tem projektu skupaj z izjemno stand up komičarko Martino Ipša (na dogodku v vlogi voditeljice) opozarjamo, da je pri preprečevanju diskriminacije pomemben vsak od nas – mi smo tisti, ki lahko diskriminaciji rečemo ne in ukrepamo, če jo zaznamo ali poznamo koga, ki je žrtev diskriminacije. Bolje informirani in ozaveščeni bomo lahko v prihodnosti preprečili marsikatero diskriminatorno dejanje ali ob njem ustrezno ukrepali.

Foto: Simon Petrovič

Niso toliko pomembne številke, kot kakovost srečanj, odnosi med ljudmi, pomoč, zaupanje, tolažba, veselje, druženje… Hiša je postala ena velika družina ljudi, ki se radi srečujejo in delijo svoje izkušnje, zgodbe in si popestrijo življenje. Zato Hiši sadežev družbe v Murski Soboti iskreno čestitamo ob tem jubileju in ji želimo, da bi še v prihodnje ustvarjala odlične projekte, namenjene prav vsem!

Kategorije: AKTUALNO

Skip to content